Author Topic: timeout (408) Bria tijdens registreren  (Read 21353 times)

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
timeout (408) Bria tijdens registreren
« on: 13 Sep 2013, 21:57:15 »
Hallo,
Weet iemand wat de oorzaak kan zijn van time out bij register.
Ik heb een nieuw account aangemaakt en wil gaan bellen met Bria op iphone.
Bij het registreren komt time out melding 408.
Wifi zit achter router Speedtouch van kpn, op werk achter Draytek lukt register wel,
maar na nummer selectie melding 500.

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #1 on: 13 Sep 2013, 23:08:32 »
VoIP 408 error KAN duiden op het geblokkeerd zijn van poort 5060 door de Internet provider (KPN?).

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #2 on: 14 Sep 2013, 12:16:26 »
Zou kunnen kloppen,
Wanneer ik wifi op iphone uitschakel, kan ik wel registreren, dan kom ik op volgend probleem,
melding 500, server error oid.
Mn registerprobleem (408) via wifi ligt dus waarschijnlijk in de kpn speedtouch780 router.
Port forwarding, lukt nog niet, als nieuwe app aan geopende poort is gekoppeld,
moet de app nog aan een apparaat worden gekoppeld, maar zie m'n iphone niet in de lijst staan,
wel enkele onbekende mac adressen, deze heb ik gekoppeld, maar zonder resultaat

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #3 on: 14 Sep 2013, 13:08:48 »
Quote from: Marcel65
Wanneer ik wifi op iphone uitschakel, kan ik wel registreren
Wil dit zeggen dat je dan via het mobiele 3G internet wilt gaan bellen?
Ja? Houd dan rekening dat heel veel mobiele telefoon aanbieders VoIP telefonie van derde blokkeren.

Quote from: Marcel65
Port forwarding, lukt nog niet
Port forwarding naar mobiele apparaten hoeft en kan je niet instellen, dus logisch dat je de iPhone niet in de lijst ziet staan.

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #4 on: 14 Sep 2013, 16:41:48 »
Nee, ik wil niet gaan bellen via 3G, register via 3G heb ik gedaan om te controleren of mn instellingen kloppen.
Dat lukt dus wel. (tot volgende probleem, melding 500)

Openzetten van poort 5060: begrijp ik het goed dat als kpn deze poort blokkeert, het niet mogelijk is om via een andere
voip provider te bellen? Ik dacht dat deze poort in router moest worden geopend.

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #5 on: 14 Sep 2013, 17:04:56 »
Quote from: Marcel65
Openzetten van poort 5060: begrijp ik het goed dat als kpn deze poort blokkeert, het niet mogelijk is om via een andere voip provider te bellen?
Correct! Je zult een uitwijk moeten maken door met een andere poort te gaan werken, b.v. 5062 of een poort die al door de VoIP provider vrij gegeven is.
Ergens op dit forum – waar weet ik niet meer – heb ik gelezen dat CC meerdere SIP poorten open heb staan. Je kunt dan een van deze poorten gebruiken.

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #6 on: 14 Sep 2013, 21:46:58 »
Klopt, bij het algemeen forum wordt gesproken over poort 5060 t/m poort 5080,
maar waar stel ik deze poort in? in de mobiele app Bria op iphone of bij CC?
Op site CC onder account kan ik niets vinden over poort instellingen.
In Bria app zit onder media options instelling RTP Port start, staat default op 4000,
deze gewijzigd in 5060, helaas zonder resultaat :(

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #7 on: 14 Sep 2013, 22:42:46 »
De Bria app voor de iPhone ken ik niet. Ik gebruik een andere app.
Zoek in de Bria de SIP instelling, niet de RTP instelling.
Wat je gedaan heb is de RTP poort gewijzigd. RTP staat voor Realtime Transport Protocol. Deze poort(en) worden voor het audio verkeer gebruikt.
SIP verkeer wordt gebruikt om b.v. een telefoongesprek op te zetten. SIP staat voor Session Initiation Protocol.
In je CC account hoeft niets ingesteld te worden, dit is al voor je gedaan.

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #8 on: 15 Sep 2013, 10:20:39 »

Quote from: Marcel65
Port forwarding, lukt nog niet
Port forwarding naar mobiele apparaten hoeft en kan je niet instellen, dus logisch dat je de iPhone niet in de lijst ziet staan.

Met mijn antwoord heb ik de plank volledig mis geslagen, mijn excuses hier voor. :-[
Uiteraard is het mogelijk om een port forwarding naar je iPhone te maken. Per slot krijgt de iPhone ook een IP-adres door je router toegewezen.
Let wel dat als je dit doet, je de iPhone een vast IP-adres dient te geven. Krijg de iPhone een ander IP-adres door de router toegewezen, dan werkt de ingesteld forwaring niet meer.
Het best kan je dit in de router regelen.

****Extra aanvulling****
Wat ook een mogelijk is als je de SIP settings in de Bria niet kan vinden, is gebruik maken van de Port Redirect mogelijkheid van de router (indien beschikbaar)
Je laat de Bria voor wat het is en in de router koppel je m.b.v. Port Redirect de externe SIP poort 5070 met de lokale poort 5060 op het IP-adres van de iPhone.
Maar dit moet dan wel door de router ondersteund worden. Port Redirect, niet Port Forwarding!!
« Last Edit: 15 Sep 2013, 12:33:29 by OzzyMush »

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #9 on: 15 Sep 2013, 22:57:11 »
Heb vanmiddag een neef op bezoek gehad met kennis van zaken, is met de router aan het instellen geweest, maar ook zonder
resultaat :'(, Ik begin er nu toch echt aan te twijfelen of het met de speedtouch 780 van Thomson (kpn) mogelijk is om eea in te stellen.
Het vreemde is dat mn iphone niet in de lijst van apparaten in de router zie staan, terwijl de ipad er wel instaat, en een unknown mac adres.
Klopt het dat het mac adres van de iphone is af te lezen onder >instellingen>algemeen>info>wifi adres (50:EB:C6:85:E8:CD)
Ik heb overigens de instellingen in bria nog een nagelopen,niets gevonden mbt. poort 5060 oid,  hieronder een kopie van de instellingen ter info.


Overzicht settings Bria met (mijn instelling)
1   accounts
2   preferences
3   advanced settings
4   premium features
5   help
6   about
7   share


1   Cheap connect
1.01      account name            (Cheap connect)
1.02      enabled    on/off   
User details
1.03      display as             (mijn  naam)
1.04      username            (mijn telnr)
1.05      password            (****)
1.06      domain               (sip.cheapconnect.net)
Voice mail
1.07      VM number            1233
1.08      dail plan (number prefixes)      (geen instellingen)
1.09      account specific features
Mobile data network   
1.09.1      disable mobile data         (off)
1.09.2      disable voip calls         (off)
Video calls
1.09.3      enable video            (off)
IM and Presence
1.09.4      enable IM and presence      (off)
SMS messaging
1.09.5      enable sms            (off)
1.10      Account advanced
Account additional
1.10.01      out proxy            (domain is the default)
1.10.02      auth name            (username is the default)
DTMF type
1.10.03      send DTMF using         (RFC2833)
      <RFC 2833/ sip info/ inbrand DTMF>
Media network traversal
1.10.04      suppress stun wifi         (off)
1.10.05      suppress stun mobile         (off)
1.10.06      use ice wifi            (off)
1.10.07      use ice mobile            (off)
SIP network traversal
1.10.08      global ip wifi            (on)
1.10.09      global ip mobile         (on)
Call dialing
1.10.10      Use tel uri            (off)
Transport and security
1.10.11      sip transport            (UDP)
      <UDP/ TCP/ TLS>
1.10.12      encrypt audio            (never)
SIP registration
1.10.13      incoming calls            (on)
1.10.14      wifi refresh interval         (900)
1.10.15      Mobile refresh interval         (900)
Keep alive
1.10.16      wifi interval            (30)
1.10.17      mobile interval            (9)
SIP miscellaneous
1.10.18      show miscellaneous         (off)
      Single register            (off)
      Passive session timer         (on)
      Connection reuse         (on)
      Enable IMS            (off)

2      Preferences
Mobile data network
2.1      use when available         (on)
2.2      allow voip calls            (on)
General
2.3      run in background         (on)
Custom colors
Incoming call      play ringtone/ vibrate/ alert answer / alert missed/ ringtone
Call in progress      background image/ contact image/ auto record calls
Phone number      single touch to call/ show uri domain
Client side call forwarding   forward calls

3      advanced settings
Default network traversak
3.01      current strategy         (server managed)
      <App managed/ server managed/ custom configuration>
      Dns srv               (on)
      Stun server
      Stun wifi            (off)
      Stun mobile            (off)
VPN support
3.02      use vpn if active         (on)
Media options
3.03      voice activity detection         (off)
3.04      noise reduction rx         (off)
3.05      quality of service         (off)
3.06      codecs variable bitrate         (on)
3.07      rtp port start            (4000)
Audio codec selection      wifi/ mobile audio codecs
3.08      TLS cert management verify      (off)
Account registration issues
3.09      alert in background         (off)
SIP miscellaneous
3.10      show miscellaneous         (off)
      Enable rport            (on)
      Enable prack            (on)
      Encode # in uri            (on)
      Sdp port switching         (on)
Application logging
3.11      verbose logging            (off)
4       Premiom features
      Amr wb audio codec
      G729 audio codec
      Presence and messaging
      Video calls
6      Bria version 2.5.0
      

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #10 on: 16 Sep 2013, 17:02:40 »
Quote
Klopt het dat het mac adres van de iphone is af te lezen onder >instellingen>algemeen>info>wifi adres
Correct.

Als het goed is heb je in de Speedtouch 780 een mogelijkheid om een “port mapping” in te stellen.
Volgens mij moet je het hier zoeken.
Toolbox menu >> klik “Game & Application Sharing”. In de “Pick a task” lijst >> klik “Modify a game or application”.

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #11 on: 16 Sep 2013, 20:02:31 »
Gedaan als beschreven, ik heb nu poort 5060-5080 open gezet, en vervolgens gekoppeld aan device, MAC adres kun je niet ingeven,
dus het ip adres ingegeven van de iphone, uiteindelijk zie ik hem in de device lijst router staan met gelijk mac adres als in iphone,
dus dat moet volgens mij goed zijn, enigste vreemde is dat hij als naam de apple tv opgeeft.

Helaas, zonder resultaat >:(

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #12 on: 16 Sep 2013, 21:51:13 »
Zojuist wat uitgeprobeerd via 3G, hier kreeg ik nl steeds serverfout (500), wat blijkt, in mn contacten heb ik nummers +31xxxxxxx,
wanneer ik 06xxxxxxxx in toets, kan ik uit bellen :), mijn probleem moet dus denk ik toch in de speedtouch gezocht worden.
Heeft iemand hier al ervaring mee?

OzzyMush

  • Gebruiker
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #13 on: 16 Sep 2013, 22:52:31 »
Quote from: ”Marcel65”
Gedaan als beschreven, ik heb nu poort 5060-5080 open gezet, en vervolgens gekoppeld aan device
Nee, je moet externe poort 5070 koppelen aan de Bria poort 5060.
Als KPN poort 5060 blokkeert (lees: voor zichzelf gereserveerd heeft) moet je een andere poort nemen (b.v. 5070). De Bria behoud zijn huidige poort (5060), dus moet je 5070 aan 5060 koppelen.

Quote from: ”Marcel65”
Zojuist wat uitgeprobeerd via 3G, hier kreeg ik nl steeds serverfout (500), wat blijkt, in mn contacten heb ik nummers +31xxxxxxx,
wanneer ik 06xxxxxxxx in toets, kan ik uit bellen
Wijzig alle “+” in “00” en het probleem is verholpen.

Marcel65

  • Gebruiker
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: timeout (408) Bria tijdens registreren
« Reply #14 on: 18 Sep 2013, 23:57:54 »
Poort 5070 gekoppeld aan 5060 iphone, geen resultaat.
CC adviseerde om voip via sip alg uit te schakelen,  maar dan moet je inlog gegevens speedtouch hebben.