Author Topic: Instellingen Telfort modem (zyxel P-2812HNU-F1)  (Read 34967 times)

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Instellingen Telfort modem (zyxel P-2812HNU-F1)
« on: 25 Mar 2013, 12:54:16 »
Wat zijn de instellingen voor een zyxel P-2812HNU-F1 router/modem van Telfort?
Ik heb er ook een budgetphone en voipbuster account op en die draaien prima, maar het cheapconnect account wil niet registreren.
« Last Edit: 26 Mar 2013, 08:35:30 by Bernard »

theuser

  • Gebruiker
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #1 on: 25 Mar 2013, 19:51:51 »
Hallo,

De truck bij dat modem is :
Enable Out bound Proxy
Server Adderess : 78.40.244.252  ( sip.cheapconnect.net werkt niet firmware bug!)
Server Port : 5060


CheapConnect.net

  • Gebruiker
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #2 on: 25 Mar 2013, 20:31:02 »
Hallo,

De truck bij dat modem is :
Enable Out bound Proxy
Server Adderess : 78.40.244.252  ( sip.cheapconnect.net werkt niet firmware bug!)
Server Port : 5060

Betreft de firmware bug alle DNS names? Is deze bug ook bekend bij zyxel?

theuser

  • Gebruiker
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #3 on: 25 Mar 2013, 21:37:25 »
@Bernard,

Nee betreft alleen "Outbound Proxy" de rest mag gewoon sip.cheapconnect.net zijn.
Ik heb het door gegeven aan zyxel en heb als antwoord gekregen dat zij er niets aan doen en ik ervoor bij telfort moet zijn.
Daarna heb ik het bij telfort op het forum vermeldt , maar hier wordt helaas tot nog toe mijn post genegeerd (als ook de e-mail die ik naar cheapconnect heb gestuurd over niet uit kunnen bellen naar mijn mobiel als nummer weergave op conditional staat).

Verder kan het natuurlijk geen kwaad dat ook andere mensen die er last van hebben dit bij telfort melden!

Tevens weigert dit modem bij mij te registreren als "Outbound Proxy" niet aan staat terwijl mijn backup modem zyxel P-2602H-D1a deze optie niet heeft maar het zonder wel prima doet.
« Last Edit: 25 Mar 2013, 21:40:14 by theuser »

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #4 on: 25 Mar 2013, 22:03:17 »
Ik krijg het nog niet aan de praat, ik heb wat screenshots bijgevoegd misschien zie ik iets over het hoofd?

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #5 on: 25 Mar 2013, 22:03:41 »
nr 2

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #6 on: 25 Mar 2013, 22:04:03 »
nr 3

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #7 on: 25 Mar 2013, 22:04:32 »
nr 4

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #8 on: 25 Mar 2013, 22:04:56 »
en de laatste

CheapConnect.net

  • Gebruiker
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #9 on: 25 Mar 2013, 22:14:33 »
In principe is de outbound proxy sowieso een optie die normaal niet gebruikt hoeft te worden.
Kun je het eens zonder proberen?

theuser

  • Gebruiker
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #10 on: 25 Mar 2013, 22:39:57 »
@knireis,
ik heb bij re send timer : 1800 en bij min-SE: 600
Ook bij sip account number het nummer zonder +

Probeer dat eens.

Brammert

  • Gebruiker
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #11 on: 26 Mar 2013, 06:52:19 »
Je hebt je gebruikersnaam + wachtwoord al ergens geplaatst? Zit beetje verstopt, ik keek daar in eerste instantie overheen....
Kreeg ooit bij BP de tip om het wachtwoord in te typen en niet te kopiŽren en plakken.
« Last Edit: 26 Mar 2013, 06:56:27 by Brammert »

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #12 on: 26 Mar 2013, 08:27:42 »
ok, opgelost

Blijkbaar accepteert het modem niet een 3e sipaccount, ondanks dat er wel 'ruimte' is dit te doen. Op account 1 registreert het cheapconnect account gelijk, ook zonder de outboundproxy.
Nu staat account 3 op budgetphone ingesteld en die werkt ook niet meer.

Dank voor het meedenken.
« Last Edit: 26 Mar 2013, 08:35:33 by knireis »

CheapConnect.net

  • Gebruiker
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: instellingen telfort modem
« Reply #13 on: 26 Mar 2013, 08:34:59 »
Dat maakt het helemaal vreemd, maar mooi dat het is opgelost.

Jasper

  • Gebruiker
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Instellingen Telfort modem (zyxel P-2812HNU-F1)
« Reply #14 on: 26 Mar 2013, 08:40:04 »
Als extra info:

Je kunt wel 3 accounts aanmaken, maar niet drie actief hebben. Zodra ik account 1 uitschakel werkt account 3 weer. Schakel ik 1 weer in, doet tie het niet, moet je eerst weer een van de anderen uitzetten.

Telfort stapt binnenkort over op een ander modem (arcadyan) dus ze zullen wel niets meer doen aan de firmware van de zyxels.